Site Logotype
Zanimljivosti

Može li mobitel zamijeniti fotić

Kada pričamo o kamerama na mobitelima, mobitel je apsolutno zamijenio fotić u svakodnevnom životu, ali može li mobitel zamijeniti fotić u poslovnom svijetu? 

može li mobitel zamijeniti fotić

Neupitno je da su danas mobilni telefoni postali neizostavan dio našeg života. Stalno su nam u rukama i prate nas kroz dan. Od alarma koji nas budi, traženja najbolje rute navigacijom do posla, plaćanja računa, pregleda stanja na računu, aplikacija za smirivanje nakon što vidite to stanje pa sve do glazbe, mailova, rokova, podsjetnika na rođendane, preglede kod doktora i tako dalje i tako dalje. Bez mobitela ne možemo, ali možemo li ga stvarno koristiti i za poslovne potrebe? Za poslove za koje inače unajmljujemo fotografa i dizajnere? 

Pa, odgovor je da sve ima svoje prednosti. Neke prednosti fotića, mobitel još nije uspio nadmašiti, a u nekima ga je pošteno pobjedio. 

Prednosti Profesionalnih Fotoaparata

Kvaliteta Slike: Profesionalni fotoaparati nude superiornu kvalitetu slike u usporedbi s mobilnim kamerama. Veći senzori, kvalitetniji objektivi i mogućnost prilagodbe postavki omogućuju snimanje izuzetno detaljnih i visoko kvalitetnih fotografija. U slučajevima u kojima je potrebna visoka kvaliteta profesionalni fotić i dalje vodi. 

Osvjetljenje: Profesionalni fotoaparati imaju bolju kontrolu nad osvjetljenjem, što je ključno za snimanje u različitim uvjetima. Od dodatnih bljeskalica do širokog raspona postavki za ISO, omogućuju precizno prilagođavanje svjetline i kontrasta.

Kreativna Kontrola: Fotoaparati pružaju više opcija za kreativnu kontrolu, uključujući promjenjive objektive i razne načine fokusiranja. Ovo je neprocjenjivo za profesionalne fotografe.

Mogućnosti obrade materijala: Veliki senzor i kvaliteta dinamičkog raspona će uvijek biti na strani fotoaparata koji stvaraju fajlove predviđene za daljnju obradu i postprodukciju do najsitnijih detalja zbog gustoče piksela.

Prednosti Mobilnih Kamera

Mobilnost: Mobilni telefoni su izuzetno prijenosni i praktični za svakodnevnu upotrebu. Uvijek ih možete nositi sa sobom što s fotićima nije uvijek slučaj. Ta mobilnost znači da nema propuštanja trenutaka, a svi znamo koliko je važno snimiti nešto u točno određenom trenutku. 

Jednostavnost Korištenja: Mobilne kamere su jednostavne za korištenje, pa osobe koje nisu profesionalci mogu napraviti skoro pa profesionalnu fotografiju. Automatski načini rada i jednostavne aplikacije kao i unaprijed postavljene postavke kamere omogućuju tu jednostavnost. 

Povezivost: S mobilnim kamerama, fotografije se mogu odmah dijeliti putem društvenih mreža ili e-pošte, čineći ih idealnima za trenutno dijeljenje. U svijetu u kojem se informacije i marketinške promocije odvijaju skoro pa LIVE ovo je svakako pobjeda koju odnosi mobitel. 

može li mobitel zamijeniti fotić

I što onda: može li mobitel zamijeniti fotić? 

U većini slučajeva da. I broj tih slučajeva, razvojem tehnologije, povećava se iz dana u dan. Za neke stvari morate imati profesionalca koji će s fotićem napraviti materijale koji su vam potrebni za promociju. Kod nekih ćete pak puno bolje proći ako ćete biti u stanju brzo i efikasno kreirati sadržaj mobitelom

Recimo to ovako, fotografiju koja će ići na billboard u New Yorku ili video koji će ići na televiziju, vjerojatno nećete snimiti mobitelom, ali ako ćete za svaku objavu na Instagramu čekati profesionalno uslikanu i obrađenu fotku, vjerojatno nećete biti u stanju pratiti trendove niti poslati poruku svojoj publici onda kada trebate. 

Konačno, nije stvar u tome može li mobitel zamijeniti fotić, već o odabiru pravog alata za konkretnu situaciju.

 
Share