Site Logotype
Zanimljivosti

Snimanje mobitelom za potrebe marketinga

Snimanje mobitelom za potrebe marketinga – kako to može pomoći vašem poslovanju? 

Vizualni identitet branda oduvijek je bio važan, a danas to posebno dolazi do izražaja pa je snimanje mobitelom za potrebe marketinga postala uobičajena praksa. Mi smo ljudi vizualna bića, pa posebno pamtimo nečiji logo, reklamu ili zanimljivu fotografiju i svjesno ili nesvjesno, na tome što smo vidjeli često temeljimo odluku o kupovini. Upravo na tome počiva marketing. 

Od billboarda do društvenih mreža, na svim kanalima na kojima promovirate svoje poslovanje morate imati fotografije, a u zadnjih nekoliko godina sve više i više i video sadržaj. Razvoj tehnologije omogućio je da umjesto glomaznih kamera i velikih fotića, sada doslovno u džepu nosimo kameru koja je u stanju snimiti visokokvalitetan sadržaj, a ugrađena nam je u mobitel.

snimanje mobitelom za potrebe marketinga
Snimanje mobitelom za potrebe marketinga

Iako svima na pamet padnu samo društvene mreže, snimanje mobitelom za potrebe marketinga danas se koristi za više-manje sve kanale koje koristite za promociju. Mobilne kamere postale su sve naprednije, nudeći visoku rezoluciju i brojne funkcije, a osim toga, mogućnost brzog i jednostavnog editiranja tog materijala na samom mobitelu cijelu je priču odvela na još veću razinu.

Prednosti mobilne fotografije

Kako mobilna fotogragija može pomoći razvoju poslovanja:

  • Uvijek dostupna kamera: Mobilni uređaji su gotovo uvijek pri ruci, što znači da možete uhvatiti trenutke i prilike za promociju kad god se pojave. Ne morate se oslanjati na tešku opremu ili fotografa koji nije uvijek dostupan.
  • Kvaliteta i rezolucija: Kvalitetni mobiteli danas nude mogućnost snimanja sadržaja u visokoj rezoluciji i kvaliteti. Moderni uređaji dolaze s naprednim senzorima i objektivima, omogućavajući vam da snimate iznimno jasne i oštre slike.
  • Aplikacije za obradu fotografija: Postoje brojne napredne aplikacije za obradu fotografija dostupne na mobilnim uređajima. Možete brzo i jednostavno poboljšati svoje fotografije, prilagoditi ih za određene kanale i dodati efekte ili filtre kako biste privukli pažnju publike.
  • Brzina i stvarno vrijeme: Mobilna fotografija omogućuje vam brzu kreaciju sadržaja u stvarnom vremenu. To je posebno važno za promociju na društvenim mrežama, gdje brza reakcija na trendove može biti ključ uspjeha.

 

snimanje mobitelom za potrebe marketinga

Ali, i da postoji ali..,

Unatoč svim prednostima mobilne fotografije, važno je napomenuti da je potrebna određena edukacija kako biste iskoristili njezin puni potencijal. Potrebno je znati kako namjestiti i snimiti pravi kadar, naučiti osnove obrade fotografija te prilagoditi ih za određene kanale i publiku. Prednost takve edukacije je što možete osobu koju već imate u timu educirati za ove potrebe i stvoriti si kvalitetan tim koji može odraditi veliki dio posla za vaš marketing – brzo i efikasno.

Istražite mogućnosti mobilografije jer mnoge tvrtke u Hrvatskoj već su prepoznale korist takvog načina rada. Ako i vas zanima program mobilografije, slobodno nam se javite i naučite svoj tim kako iskoristiti snimanje mobitelom za potrebe marketinga.

Share